komitet-palati-kongresu-ssha-pidtrimav-sanktsiyi-proti-gazoprovodiv-rf

Комітет Палати конгресу США підтримав санкції проти газопроводів РФ

 • 10064 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США одностайно схвалив законопроект щодо запровадження санкцій проти російських трубопровідних проектів. Про це у Facebook повідомив очільник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН.

"Щойно Комітет у закордонних справах Палати представників парламенту США одностайно підтримав законопроект про санкції на постачання технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів", - йдеться у повідомленні.

Він додав, що рішення комітету – вагомий крок на шляху до прийняття санкцій.

"Зважаючи на одностайну підтримку ініціативи, очікуємо, що у липні законопроект схвалить Палата представників. Враховуючи, що за прийняття документа виступають представники як Республіканської, так і Демократичної партій, він має шанс бути проголосованим в Сенаті та підписаним Президентом США вже у серпні", - написав він.

Зокрема, він нагадав, що "цей законопроект з хірургічною точністю спрямований проти політичних газопровідних проектів Кремля і не зачіпає інших інтересів. Лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити побудову Північний потік-2 та реалізацію інших проектів, що завдають величезної шкоди міжнародній енергетичній безпеці!".

Раніше очільник МЗС Латвії заявив, що проект газопроводу “Північний потік-2” є прикладом зневажливого ставлення до єдиної політики Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Політика