komitet-porekomenduvav-vr-rozglyanuti-zakonoproekt-pro-elektronnu-torgivlyu-likami

Комітет порекомендував ВР розглянути законопроект про електронну торгівлю ліками

 • 13670 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування порекомендував ВР розглянути альтернативний законопроект № 3615-1 про здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Про це сказав голова комітету Михайло Радуцький під час засідання комітету, передає кореспондент УНН.

“Ставлю на голосування пропозицію народного депутата України Кузьміних Сергія Володимировича рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання про внесення змін до статті 19 Закону України “Про лікарські засоби” щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами (р. № 3615-1)”, - сказав Радуцький.

Сергій Кузьміних зазначив, що положення основного документа є адаптацією постанови Кабінету міністрів, яка дозволяє доставку ліків під час карантину.

“Разом з тим, для запровадження належної регуляції слід також врахувати можливість наступних ризиків, що може призвести до негативних наслідків, а саме недотримання умов зберігання та транспортування лікарських засобів, порушення процедури обігу лікарських засобів, включно з можливістю потрапляння до пацієнта неякісних або фальсифікованих лікарських засобів, збільшення випадків самолікування і як наслідок - вплив на здоров’я громадянина, відсутність належної фармацевтичної опіки по відношенню до споживача, неконтрольоване і незаконне втручання умовних сервісів та сторонніх осіб в доставку ліків. Тому ми… розробили альтернативний законопроект під номером 3615-1, положення якого включають в себе додаткові чіткі вимоги, що застосовуються до такої господарської діяльності в країнах ЄС”, - сказав Кузьміних.

Комітет підтримав пропозицію народного депутата Сергія Кузьміних та рекомендував Верховній Раді включити проект закону до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України і за результатами першого читання прийняти його за основу, за що проголосували 12 депутатів.

Додамо, що комітет не підтримав основний законопроект № 3615.

Нагадаємо, поштові оператори готові адаптувати логістику до закону про дистанційну торгівлю ліками.

Українські Національні Новини

Політика