komitet-vikdlav-rozglyad-zmin-schodo-skasuvannya-nedotorkannosti

Комітет відклав розгляд змін до законодавства щодо скасування недоторканності нардепів

 • 8170 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Комітет з питань правоохоронної діяльності переніс на наступне засідання розгляд змін про врегулювання законодавства щодо внесення змін до Конституції відносно недоторканності народних депутатів. Відповідне рішення оголосив голова комітету Денис Монастирський під час засідання, передає кореспондент УНН.

Після тривалих дискусій члени комітету проголосували за те, щоб перенести на наступне засідання розгляд президентського проекту закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України" (реєстр. № 2237 і альтернативний до нього 2237-1).

"Обидва законопроекти ми відкладаємо до наступного засідання", - зазначив Монастирський.

При цьому він повідомив, що наступне засідання комітету відбудеться 13 листопада. Відповідно до пояснювальної записки, нормативний акт покликаний привести у відповідність до Конституції України положення законодавчих актів України, що забезпечить реалізацію скасування депутатської недоторканності.

Додамо, аконопроект №2237 передбачає внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України,а саме визначити можливість початку кримінального провадження, де ймовірним фігурантом є народний депутат України, виключно Генеральним прокурором (особою, яка виконує його обовʼязки). Окрім того, пропонується внести зміни до Закону України "Про статус народного депутата України" та Регламенту ВРУ.

Нагадаємо, 7 жовтня у Верховній Раді України зареєстрували законопроект №2237, який покликаний врегулювати питання законодавства, що пов’язані зі зняттям недоторканності з народних депутатів України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЦВК звернулася до поліції через скандальний 198-й округ

     • 12997 переглядiв

    В.о. прем'єра Іспанії: Каталонія ніколи не буде незалежною

     • 10476 переглядiв

    У Раді працюють над розробкою медійного кодексу

     • 7790 переглядiв