komitet-vr-parlament-maye-napraviti-na-povtorne-pershe-chitannya-zakonoproekt-pro-status-zniklikh-bezvisti

Комітет ВР: парламент має направити на повторне перше читання законопроект про статус зниклих безвісти

 • 8592 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Комітет Верховної Ради з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендував парламенту направити на повторне перше читання проект закону про правовий статус осіб, зниклих безвісти, №5435 та відхилити альтернативний законопроект №5435-1. Про це повідомляє пресс-служба комітету, передає УНН.

"Члени комітету рекомендували Верховній Раді направити на повторне перше читання проект закону про правовий статус осіб, зниклих безвісти, №5435 та відхилити альтернативний до нього проект закону про правовий статус осіб, зниклих безвісти, №5435-1.

При цьому представник організації Червоний Хрест Аліна Нурзаєва зазначила, що бажаним було б ухвалення окремого законопроекту в цій сфері.

"Це надзвичайно потрібно у ситуації, коли в країні вже налічуються тисячі зниклих безвісти", - сказала А.Нурзаєва.

"Після обговорення було вирішено звернутися до КМУ із вимогою скасувати урядову пстанову №365, яка порушує чинне законодавство, Конституцію України та міжнародні зобов'язання нашої держави", - також зазначається в повідомленні прес-служби комітету.

Раніше перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко заявила, що Верховна Рада України має якнайшвидше ухвалити законопроект про правовий статус зниклих безвісти.

Українські Національні Новини

Політика