komitet-vr-pidtrimav-proekt-derzhbyudzhetu-na-2023-rik

Комітет ВР підтримав проект Держбюджету на 2023 рік

 • 144512 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Комітет з питань бюджету рекомендував Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект Постанови ВР щодо висновків та пропозицій до законопроекту про Державний бюджет України на 2023 рік, а також таблицю пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram-канал, передає УНН.

Цитата

«Комітет Верховної Ради України з питань бюджету, відповідно до спеціальної процедури, розглянув надані народними депутатами пропозиції до проекту закону про Державний бюджет України на 2023 рік (реєстр. №8000 від 14.09.2022 р.), висновки Рахункової палати і за результатом розгляду рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу і в цілому проект Постанови Верховної Ради щодо висновків та пропозицій до проекту закону про Державний бюджет України на 2023 рік, а також таблицю пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи», - повідомив Мельничук.

Деталі

Він зазначив, що у разі прийняття Постанови Верховною Радою України, проект Закону про Державний бюджет України на 2023 рік вважатиметься прийнятим у першому читанні.

Нардеп Ярослав Желєзняк у своєму Telegram-каналі опублікував текст з пропозиціям народних депутатів.

Він зазначив, що з 1270-ти правок прийняли тільки 4-и «балансових» (ті що прямо прописані у висновку Комітету):

· +2 млрд ДФРР

· +1,3 млрд заходи у сфері захисту інформаційного простору

· +446 млн соцзахисту дітей та сім’ї

· +100 млн виробництво телепрограм

«Розгляд (проекту Закону про Державний бюджет України на 2023 рік - ред.) в залі в найближчі дні», - додав Желєзняк.

Доповнення

Народний депутат з податкового комітету Ярослав Железняк повідомляв, що Верховна Рада ухвалюватиме Державний бюджет на 2023 рік за скороченою процедурою вже до кінця жовтня.

Міністерство фінансів у проекті Бюджету-2023 не передбачає підвищення мінімальної заробітної плати. При цьому, у наступному році видатки на пенсійне та соцзабезпечення не зменшуються, а деякі із них "будуть навіть збільшені". Медицина залишається пріоритетом фінансування на наступний рік. Планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені, вказували у Мінфіні.

Українські Національні Новини

Політика