komitet-vr-pidtrimav-zakonoproekt-pro-amnistiyu-zasudzhenikh

Комітет ВР підтримав законопроект про амністію засуджених

 • 16712 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Комітет ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганських областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав законопроект про амністію засуджених №3397. Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні комітету, передає УНН.

"Пропоную звернутися до головного комітету з питань правоохоронної діяльності з пропозицією рекомендувати ВРУ проект закону про амністію засуджених (щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 №3397, за результатами розгляду прийняти за основу", - сказав голова комітету Дмитро Лубінець.

Так, члени комітету підтримали таке рішення.

"Якщо буде прийнятий цей законопроект, під його дію підпаде близько 3 тис. осіб в Україні. Вважаю, що це достатньо невелика кількість, водночас, дія амністії буде поширюватися на найбільш вразливі та незахищені категорії засуджених", - сказав Лубінець.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрований урядовий законопроект, який передбачає амністію понад 3 тисяч засуджених, які найбільше незахищені та соціально вразливі і мають вірогідність зараження COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика