komitet-vr-u-seredu-planuye-vzyatisya-za-pitannya-pozachergovikh-viboriv-mera-kharkova

Комітет ВР у середу планує взятися за питання позачергових виборів мера Харкова

 • 9931 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування збирається на засіданні в середу, 17 березня, розглянути питання про призначення позачергових виборів Харківського міського голови. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення на сайті комітету.

Деталі

Питання про призначення позачергових виборів Харківського міського голови Харківського району Харківської області є у проекті порядку денного комітету на 17 березня.

Що було перед цим

3 березня стало відомо, що до Верховної Ради надійшов повний пакет документів від Харківської міської ради, який необхідний для призначення виборів мера обласного центру.

Зокрема, надійшло рішення Харківської міської ради про припинення повноважень мера Геннадія Кернеса у зв'язку з його смертю. Це рішення Харківська міська рада ухвалила 24 лютого.

Перед цим, цей же комітет ВР у листі ще від 1 лютого закликав секретаря Харківської міськради надіслати до парламенту копію такого рішення. Без усіх необхідних документів ВР не могла розглянути питання про призначення позачергових виборів міського голови Харкова.

Так, ще раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в одному з інтерв'ю поскаржився на "чехарду з документами", через яку наприкінці січня Верховна Рада не змогла отримати свідоцтво про смерть міського голови Геннадія Кернеса і призначити вибори на найближчий час. Кирило Тимошенко зазначив, що позачергові вибори міського голови Харкова відбудуться восени 2021 року.

Зараз Харковом керує секретар міськради Ігор Терехов. Ці обов'язки він буде виконувати до виборів мера.

Варто додати

Мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у віці 61 року у Німеччині.

Геннадій Кернес був секретарем Харківської міської ради протягом 2002 та протягом 2006–2010 років. В 2010 році вперше був обраний міським головою.

Кернес був обраний мером Харкова під час останніх місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року з результатом 60,34% голосів виборців.

9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова без складання присяги. Цей мерський термін був би третім для Кернеса.

Українські Національні Новини

Політика