komitet-vr-z-pitan-svobodi-slova-u-kvitni-provede-zasidannya-v-zoni-ato

Комітет ВР з питань свободи слова у квітні проведе засідання в зоні АТО

 • 8648 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Наприкінці квітня Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики проведе виїзне засідання у Донецькій і Луганській областях щодо стану забезпечення і інформаційної безпеки та протидії інформаційній інтервенції Російської Федерації в зоні проведення АТО. Таке рішення сьогодні ухвалив Комітет. Про це повідомила народний депутат України, перший заступник голови Комітету Ольга Червакова, передає УНН із посиланням на прес-службу БПП.

За її словами, попри прогрес в цьому питанні, стан протидії інформаційній агресії залишає бажати кращого.

“Досі є так звані “білі плями”, де не мовлять українські телеканали, натомість, мовлять російські. Комунальні газети військово-цивільних адміністрацій, які ми виводимо з-під дії закону про роздержавлення, продовжують бути піар-майданчиками губернаторів замість того, щоб надавати більше корисної інформації місцевому населенню. Торік в червні Комітет звертався до губернаторів Донецької і Луганської областей з вимогою припинити використовувати комунальні газети для друку своїх портретів на перших шпальтах. Але далі усної згоди місцеві посадовці не зрушили”, - наголосила О.Червакова.

Що стосується телебачення в зоні АТО, торік для забезпечення мовлення національних каналів відновлено вежу на горі Карачун, 5 грудня її уведено в дію. Вежа заввишки 184 м забезпечує покриття прилеглих територій сигналом 10 загальнонаціональних і 4 місцевих каналів у радіусі 63 км.

Такі цифри пролунали на сьогоднішньому засіданні Комітету з питань свободи слова, де депутати заслухали звіт Нацради з питань телебачення і радіомовлення за попередній рік.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донбасу буде звучати “Українське радіо”. Його сигнал охопить окуповані райони Донецька і Луганська на частоті 873 кГц.

Українські Національні Новини

Політика