komitet-z-natsbezpeki-rekomenduye-vr-pidtrimati-zakonoproekt-yakiy-dozvolyaye-sbu-blokuvati-sayti

Комітет з нацбезпеки рекомендує ВР підтримати законопроект, який дозволяє СБУ блокувати сайти

 • 11332 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Комітет ВР з національної безпеки та оборони рекомендував парламенту підтримати законопроект № 6688 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеки в інформаційній сфері, який дозволяє тимчасово блокувати інформаційні ресурси. Про це кореспонденту УНН повідомив народний депутат України, член комітету з нацбезпеки та оборони Іван Вінник.

За словами народного депутата, комітет підтримав цей законопроект, у якому пропонується надати СБУ право блокувати певні інформаційні ресурси за рішенням суду, або в інших встановлених законом випадках.

Нардеп додав, що цей законопроект підтриманий комітетом, але із зауваженнями. Так, до другого читання потрібно врахувати вимоги Конвенції про права і свободи людини та розробити процедуру, яка дозволить оскаржити подібне рішення відносно інформаційного ресурсу, вивчити висновки ЄСПЛ та визначити перелік статей ККУ, які дозволять блокувати сайти.

Як повідомляв УНН, у Верховній Раді внесено до порядку денного законопроект №6688, який може дозволити Службі безпеки України (СБУ) блокувати сайти, що містять заборонену до поширення в Україні інформацію, без рішення суду.

Українські Національні Новини

Політика