komitet-z-pitan-zdorovya-pidtrimav-zakonoproyekt-pro-legalizatsiyu-medichnogo-kanabisu

Комітет з питань здоров’я підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

 • 18592 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування під час засідання підтримав законопроєкт №5596, який передбачає легалізацію медичного канабісу, передає кореспондент УНН.

Деталі

Зокрема, законопроєкт №5596 передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Під час розгляду зазначалося, що введення законопроєкту передбачається через три місяці після його опублікування.
Авторами законопроєкту виступили понад 80 народних депутатів від "Слуги народу", "Європейської солідарності", "Голосу", а також представники групи "За майбутнє" та позафракційні депутати.

В той же час, у Комітеті рекомендували парламенту відхилити альтернативний законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу рослин коноплі в промислових, медичних та наукових цілях (№5596-1), авторами якого є депутати від "Слуги Народу".

Зокрема, співавторка документу, представниця “Голосу” Ольга Стефанишина на своєму Facebook висловила сподівання, що законопроєкт буде ухвалений у сесійній залі до кінця літа.

Цитата:

“Шлю сердечка колегам з Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Які щойно підтримали законопроєкт №5596 про легалізацію медичного канабісу. 11 голосів за!” – написала Стефанишина.

Додамо

Законопроєкт № 5596 щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях зареєстрували у Верховній Раді 2 червня.

7 квітня уряд України постановою № 324 виключив зі списку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів деякі препарати на основі канабісу.

Українські Національні Новини

Політика