komitetu-vr-dorucheno-rozibratis-iz-ymovirnim-knopkodavstvom-pri-golosuvanni-za-shkarleta

Комітету Ради доручено розібратись із ймовірним "кнопкодавством" при голосуванні за Шкарлета

 • 15484 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Комітету Ради з питань регламенту доручено розібратись із ситуацією із ймовірним "кнопкодавством" при голосуванні за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

"Я звертаюсь до комітету: надійшла заява від двох фракцій, вона буде розписана і направлена на комітет, і на найближчому засіданні комітету, яке відбудеться згідно графіку - розглянути ситуацію, яка, можливо, мала місце щодо одного з голосувань вчора. Всі його знають. І вивчити ситуацію на регламентному комітеті", - сказав Разумков.

Зазначимо, раніше сьогодні Разумков доручив керівникам фракцій та груп зібратись у його кабінеті та оголосив перерву у засіданні парламенту через ймовірне "кнопкодавство" при голосуванні за міністрів.

Так, напередодні Верховна Рада призначила двох міністрів – Романа Лещенка міністром аграрної політики та Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Зокрема, за Сергія Шкарлета віддали голоси 226 нардепів - це мінімально необхідна кількість голосів для прийняття такого рішення.

Після цього у фракції "Голос" заявили журналістам, що нардеп від ОПЗЖ, чия картка проголосувала за призначення Шкарлета, не був присутній у залі засідань протягом дня.

Українські Національні Новини

Політика