kompaniya-afiliyovana-z-ruslanom-tarpanom-zablokuvala-tender-na-restavratsiyu-odeskogo-khudozhnogo-muzeyu

Компанія, афілійована з Русланом Тарпаном, заблокувала тендер на реставрацію Одеського художнього музею

 • 19781 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Компанія "Укрспецпроект", яку пов'язують з бізнесменом-втікачем Русланом Тарпаном, подала скаргу до Антимонопольного комітету України (АМКУ - ред.) на замовника реставраційних робіт пам'ятки національного значення Одеського художнього музею. Про це повідомляє УНН з посиланням на Prozorro.

Деталі

Сьогодні було анонсовано старт торгів з вибору підрядника для реставрації пам'ятки національного значення Одеського художнього музею. Ціна питання - майже 143 млн грн. Але через скаргу "Укрспецпроекту" тендер зупинили. Причина, чому афілійована з Русланом Тарпаном фірма подала скаргу в АМКУ полягає в тому, що замовник робіт - Одеська ОДА, нібито встановила дискримінаційні вимоги до закупівлі, через які компанія "Укрспецпроект" не може подати свою пропозицію.

Компанія вказала в скарзі на такі нібито дискримінаційні вимоги до закупівлі, як: наявність не менше трьох повністю виконаних аналогічних договорів (в "Укрспецпроекту" він 1 - ред.), а річний дохід компанії повинен бути не менше 100% очікуваної вартості предмета закупівлі (дохід "Укрспецпроекту" в 2020 році становив 19,2 млн грн - ред.).

Антимонопольний комітет розгляне скаргу 8 грудня 2021 року, тому аукціон з вибору підрядника відкладається на невизначений час.

Доповнимо

"Укрспецпроект" вже не вперше блокує тендерні закупівлі скаргами до Антимонопольного комітету. Аналогічним чином компанія нещодавно заблокувала тендер на реставрацію Міської лікарні № 5.

Крім компанії "Укрспецпроект", через АМКУ блокувала тендерні закупівлі ще одна афілійована з Тарпаном фірма - "Чхолліма".

Раніше ексдержуповноважена АМКУ Агія Загребельська пояснила, що зупинити це в стані тільки правоохоронці, які, врешті-решт, повинні довести справи компаній до вироків суду, як і справи самого Тарпана, що знаходиться четвертий рік у розшуку.

По темі

Ексдиректрису "Укрспецпроекту" Олену Сердюк зараз судять за завдані Одеському бюджету збитки у розмірі 5 млн грн під час реставрації будинку Руссова. Також правоохоронці констатували, що компанія під час виконання будівельно-реставраційних робіт, завдала будинку непоправної шкоди, зруйнувавши по суті пам'ятник архітектури на понад 50 відсотків.

Руслан Тарпан, з яким пов'язують "Укрспецпроект", тим часом є головним підозрюваним у справі "глибоководного випуску" і ховається від українських правоохоронців в ОАЕ. Йому закидають розкрадання держкоштів на суму понад 300 млн грн.

З метою пошуку Тарпана НАБУ ініціювало присвоєння йому червоного повідомлення в базі розшуку Інтерполу.

Українські Національні Новини

Суспільство