kompaniya-psikhologa-zelenskogo-iz-serialu-sluga-narodu-obertinskoyi-znayshlas-u-kvartiri-staroyi-stalinki

Компанія "психолога" Зеленського із серіалу "Слуга народу" Обертинської знайшлась у квартирі старої "сталінки"

 • 19196 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Експертка МОЗ, консультантка Офісу Президента, а за сумісництвом — акторка епізодичної ролі психолога Зеленського у серіалі "Слуга народу" Оксана Обертинська заробляє на продажі медичних товарів "ковідного" спрямування. Її компанія "Центр молекулярної діагностики" за декілька місяців отримала за спрощеною процедурою державних замовлень на 18 млн грн. При цьому, як з’ясували журналісти УНН, багатопрофільне виробництво підприємства, зокрема з розробки біотехнологій, знаходиться у квартирі старої житлової "сталінки".

Так, журналісти УНН з'ясували, що насправді "потужне" виробництво, яке постачає в обласні лікарні та ПЛР-лабораторії медичне обладнання, експрес-тести, а також займається дослідженнями й експериментальними розробками у сфері біотехнологій, знаходиться у квартирі старої столичної "сталінки". На жаль, ознайомитись з виробничими потужностями "Центру молекулярної діагностики" Оксани Обертинської або поставити декілька питань кореспонденту УНН не вдалося: до квартири знімальну групу не пустили, а на дзвінки перестали відповідати.

Мешканці квартир цього будинку розповіли УНН, що навіть не здогадувались про сусідство з "новітнім" "Центром молекулярної діагностики", співзасновниця якого консультує Офіс Президента України, є експертом МОЗ і членом робочих груп із розробки протоколів і рекомендацій для Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, що Оксана Обертинська зіграла епізодичну роль президентського психолога Василя Голобородька (Володимира Зеленського) у серіалі "Слуга народу". Після цього успішного кар'єрного старту навесні 2020 року у розпал пандемії COVID-19 Обертинська стала експерткою МОЗ і консультантом Офісу Президента з питань вірусології. 

А отримавши почесне звання "Заслужений лікар України" від Президента Володимира Зеленського, вона місяць потому стала співзасновницею ТОВ "Центр молекулярної діагностики". Саме ця компанія за декілька місяців свого існування заробила на державних закупівлях 18 млн грн.

Тож журналісти УНН звернулися до МОЗ, і керівництва медичних обласних установ, щоб з'ясувати, чи не містять державні закупівлі у компанії експерта МОЗ Оксани Обертинської ознак корупції чи конфлікту інтересів. Також УНН цікавить, чи не використовувала Оксана Обертинська свій статус консультантки Офісу Президента для того, щоб "облаштувати" державні закупівлі у своєї компанії обласними ПЛР-лабораторіями і медичними установами, які офіційно відвідувала з інспекціями та консультаціями. Адже Обертинська у своїх регіональних поїздках регулярно підкреслювала свою наближеність до Офісу Президента України і в якості доказу наводила свою акторську кар'єру у серіалі "Слуга народу".

Довідка УНН. Напередодні нового року експертка МОЗ Оксана Обертинська заробила 6 млн гривень на державній закупівлі. Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласна клінічна лікарня" уклало договір на закупівлю ПЛР-обладнання у "Центру молекулярної діагностики" Обертинської на суму 5 950 000 грн. При цьому тендер проводився за спрощеною процедурою з єдиним підприємством-учасником.

За умовами укладеного договору, Харківська обласна лікарня здійснює передоплату у повному обсязі. А закуплене обладнання для ПЛР постачатиметься компанією "Центр молекулярної діагностики" аж три місяці потому — до 26 березня 2021-го.

Українські Національні Новини

Політика