kompaniya-simeynogo-biznesu-ribalki-vtrapila-u-mizhnarodniy-skandal

Компанія сімейного бізнесу Рибалки втрапила у міжнародний скандал

 • 10308 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Господарський суд Дніпропетровської області видав наказ про примусове стягнення з киргизької компанії "First Trade Company" на користь ТОВ "Фаетон Транс" 114,5 тис. дол. заборгованості за поставлений товар. Про це йдеться у документі, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає УНН.

За даними реєстру, у жовтні 2017 року підприємства уклали зовнішньоекономічний контракт про поставку товару українською компанією киргизькій. Товар було поставлено і протягом 110 днів "First Trade Company" мала сплатити "Фаетон Транс"114,5 тис. дол. Але, згідно доводів позивача, не сплатила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОВ "Фаетон Транс" впіймали на офшорних операціях

Дослідивши матеріали справи, суд прийняв рішення зобов'язати іноземну компанію "First Trade Company" сплатити на користь "Фаетон Транс" 114,5 тис. дол. заборгованості за поставлений товар.

За даними Торгово-промислової палати Киргизької республіки, "First Trade Company" є підприємством, що продає на території республіки сухарики та насіння "Semki", чіпси "Snekkin", насіння "Lavka", арахіс, чіпси та фісташки "Мачо", чіпси "Картофан".

За даними YouControl, основним видом діяльності "Фаетон Транс" є вантажні перевезення автомобільним транспортом.

ТОВ "Фаетон Транс", згідно з ухвалою  Печерського райсуду, входить до складу снекової корпорації S.Group, що контролюється родиною депутата від РПЛ Сергія Рибалки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Рибалки погрожують ЗМІ за новини про сімейний бізнес нардепа 

Раніше УНН повідомляв, що деякі з компаній сімейного бізнесу Рибалки вирішують стосунки у суді.

Крім того, низка з компаній корпорації S.Group ведуть бізнес через офшори

Додамо, що СБУ розслідує факти торгівлі снеками родини Рибалки на окупованих територіях. 

Українські Національні Новини

Економіка