kompaniyi-moderna-dozvolili-zbilshiti-kilkist-doz-vaktsini-u-kozhniy-ampuli-zmi

Компанії Moderna дозволили збільшити кількість доз вакцини у кожній ампулі - ЗМІ

 • 16801 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США дозволила компанії Moderna збільшити до 40% число доз вакцини від COVID-19 в ампулі. Про це повідомляє газета The New York Times (NYT) з посиланням на джерела, передає УНН.

Цитата

"Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів поінформувало виробника ліків Moderna, що воно може помістити до 40 відсотків більше вакцини проти коронавірусу в кожен зі своїх флаконів, що є простим і потенційно швидким способом поповнення запасів, за словами людей, знайомих з діяльністю компанії", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що в одній ампулі буде 14 доз замість 10.

"У даний час Moderna поставляє близько половини запасів вакцини в країні. Завантаження флаконів з 14 дозами може збільшити поставки вакцини в країні на цілих 20 відсотків в той час, коли губернатори вимагають більше вакцини, і вважається, що більш заразні варіанти коронавірусу швидко поширюються", - наголошується в повідомленні.

У п'ятничній заяві Moderna передбачалося, що зміни можуть бути внесені протягом двох-трьох місяців.

Вакцини в США

Зараз у США зареєстровано дві вакцини - від Moderna і Pfizer. Компанія Johnson & Johnson також подала заявку на отримання дозволу на екстрене використання своєї однокомпонентной вакцини проти коронавірусу.

Як повідомляє Bloomberg, щодня в США виробляють близько 1,34 млн щеплень від коронавірусу. Таким чином, 26,5 млн осіб у країні отримали хоча б одне з двох необхідних щеплень. Повністю зробили щеплення від COVID-19 1,8% населення країни.

Українські Національні Новини

Здоров'я