kompyuterna-gra-battlefield-vidalit-nenavmisne-posilannya-na-viynu-rosiyi-z-ukrayinoyu

Комп'ютерна гра Battlefield видалить "ненавмисне" посилання на війну Росії з Україною

 • 39208 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Один з скінів в новій комп'ютерній грі Battlefield 2042 буде перейменований в наступному оновленні гри, після того, як користувачі відзначили, що він має багато спільного з групою російських солдатів, які брали участь в агресії Росії проти України в 2014 році. Про це зокрема повідомляє портал Kotaku, що спеціалізується на комп'ютерних іграх, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що у одного з персонажів гри, Петра "Бориса" Гусковського, уродженця Росії, є скін, який можна розблокувати, під назвою "Little Green Man" в перекладі з англійської "маленький зелений чоловічок".

Портал зазначає, що це могло бути просто жартом, оскільки скін має зелений камуфляж, а Борис - "дуже великий хлопчик".

Однак через ім'я та національність Бориса, в такій назві користувачі помітили відсилання до незаконної окупації Криму Росією в 2014 році.

Пізніше на офіційному акаунті гри Battlefield в Twitter з'явилося повідомлення, що хоча сам скін залишиться, він буде перейменований.

"Сьогодні ви допомогли повідомити нам про назву, яку ми використовуємо для скіна в ярусах майстерності Бориса. Воно ненавмисно відсилає до реальної проблеми і не відображає цінності нашої команди. Ми змінимо назву в найближчому оновленні і вдячні за те, що на нього звернули нашу увагу", - заявили у відповідь на повідомлення користувачів соцмережі.

Що було раніше

Як писав УНН, у Росії створили комп'ютерну гру "Визвольна війна в Новоросії".

Українські Національні Новини

Суспільство