kongres-ssha-pogodivsya-vidiliti-dodatkovi-12-mlrd-dolariv-dopomogi-ukrayini-reuters

Конгрес США погодився виділити додаткові 12 млрд доларів допомоги Україні – Reuters

 • 163484 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Конгрес Сполучених Штатів погодився виділити Україні ще 12 млрд доларів додаткової допомоги. Про це Reuters повідомило джерело, знайоме із ситуацією, передає УНН.

Деталі

Допомога, пов'язана з Україною, на суму понад 12 мільярдів доларів буде включена до законопроекту про тимчасові витрати, який фінансуватиме федеральний уряд до середини грудня, повідомило джерело.

Обидві палати Конгресу повинні ухвалити закон до кінця п'ятниці, тобто до кінця фінансового року. Сенатори від обох партій значною мірою підтримують надання Україні додаткової військової допомоги.

Одним із чинників, який може ускладнити ухвалення законопроекту про фінансування, є обіцянка лідера більшості в Сенаті Чака Шумера включити пропозицію, яка спростить видачу дозволів на енергетичні проекти. Цей план є головним пріоритетом для сенатора від Західної Вірджинії Джо Менчіна, але інші демократи, особливо в Палаті представників, кажуть, що це питання слід вирішувати окремо.

Додамо

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Америка виділить 457,5 млн доларів на підтримку правоохоронних органів і кримінального правосуддя України.

Зазначимо, що за даними The Wall Street Journal, у США заговорили про необхідність зниження підтримки України на тлі майбутніх листопадових виборів, економічних проблем, а також успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області.

Українські Національні Новини

Суспільство