kongres-ssha-skhvaliv-byudzhet-pentagonu-z-250-mln-dol-ukrayini-na-bezpeku

Конгрес США схвалив бюджет Пентагону з 250 млн дол. Україні на безпеку

 • 11488 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Палата представників конгресу США, слідом за американським сенатом, схвалила проект бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачено збільшення безпекової допомоги Україні до 250 млн дол. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані посольства України у Вашингтоні.

"Палата представників схвалила раніше узгоджений з сенатом проект "Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік", який передбачає 250 млн дол. для безпекової допомоги Україні. Цей кошторис на 50 млн дол. перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки нашої держави", - повідомили у посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна планує закупівлю сучасного високоточного ракетного озброєння

Як, зокрема, зазначається у законопроекті, 250 млн дол. виділяються, у тому числі, на:

  • проведення військових навчань;
  • надання військового оснащення;
  • надання летальних видів озброєнь та логістичної підтримки;
  • заміну раніше наданих озброєнь чи військових товарів.

Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил України.

Для набуття чинності "Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік" має бути підписаний президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, раніше у вересні сенат США схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачено збільшення безпекової допомоги Україні до 250 млн дол. Таким чином проект бюджету Пентагону пройшов через обидві палати конгресу США.

Раніше президент США Дональд Трамп підписав схвалений сенатом і палатою представників закон про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони".

Українські Національні Новини

Політика