kongres-ssha-zaboroniv-finansuvati-viyskovu-spivpratsyu-z-rf

Конгрес США заборонив фінансувати військову співпрацю з РФ

 • 9723 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Палата представників конгресу США прийняла оборонний бюджет, який обмежує співпрацю з Росією у військових питаннях, передає УНН із посиланням на проект оборонного бюджету США на 2017 рік.

Зокрема, забороняється виділяти кошти на військову співпрацю з Росією, поки Москва не виконає низку умов. Серед цих умов названі передача Криму Україні, дотримання мінських угод і "відмова від агресивних дій, що загрожують суверенітету і територіальної цілісності України".

Також заборонено виділяти кошти на будь-які дії, які визнавали б російський суверенітет над Кримом.

Крім того палата представників виділила, як і очікувалося, 350 мільйонів доларів на військову допомогу Україні, половина з яких може бути отримана Києвом лише після повідомлення Пентагону про те, що в Україні успішно проводять реформи у сфері оборони.

Також палата представників схвалила витрати в 4,3 мільярда доларів на боротьбу з "російською агресією".

Гроші було запропоновано виділити "на політичну, економічну і публічну дипломатію, а також військову підтримку, спрямовану на вибудовування опірності і скорочення уразливості перед російською агресією серед союзників по НАТО і країн-партнерів в Європі, Євразії та Центральної Азії".

У законопроекті також йдеться, що Росія "продовжує демонструвати намір розширити сферу впливу і обмежити вплив Заходу в регіоні і в глобальному масштабі", що вимагає "стримування агресії з боку уряду Російської Федерації з тим, щоб розширити регіональну і глобальну безпеку і стабільність".

Законопроект був раніше прийнятий сенатом. Після остаточного узгодження тексту, який може потребувати додаткових голосувань, законопроект надійде на підпис президентові Бараку Обамі.

Українські Національні Новини

Політика