konhres-ssha-nastupnoho-tyzhnia-rozghliane-zakonoproiekt-na-pidtrymku-izrailiu

Конгрес США наступного тижня розгляне законопроєкт на підтримку Ізраїлю

 • 98031 переглядiв

У світлі нападу Ірану на Ізраїль Палата представників Конгресу США наступного тижня відмовиться від раніше оголошеного графіка, щоб розглянути законопроєкт на підтримку Ізраїлю.

Керівництво республіканців у Палаті представників  США оголосило в суботу, що голосуватиме наступного тижня за законопроєкт про допомогу Ізраїлю через напад зі сторони Ірану. Проте, який саме документ буде розглянуто - невідомо, пише Politico, передає УНН

Заява лідера більшості Стіва Скалізе була зроблена після того, як Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що Іран почав велику повітряну атаку на Ізраїль. 

У світлі необґрунтованої атаки Ірану на Ізраїль Палата представників наступного тижня відмовиться від раніше оголошеного графіка законотворчої діяльності, щоб натомість розглянути законопроєкт, який підтримує нашого союзника Ізраїль і закликає Іран і його терористичних прихильників до відповідальності

- йдеться в заяві Скалізе.

Як пише Politico, із заяви не зрозуміло, за яким законом голосуватиме Палата представників, і що це означає для ширшого пакету зовнішньої допомоги Сенату, який об'єднає фінансування Ізраїлю з допомогою Україні та Тайваню, і який загряг в Палаті представників. Скаліз сказав, що "більш детальна інформація... буде представлена".

Politico зазначає, що лідери республіканців стикаються зі зростаючим двопартійним тиском із вимогою хвалити пакет допомоги у зв'язку з нападом Ірану.

В ОП розповіли, чи не погіршилися відносин України та США12.04.24, 21:25 • [views_0]

Лідер сенатської меншості Мітч Макконнелл наполягав на тому, щоб Палата представників ухвалила пакет зовнішньої допомоги, схвалений Сенатом, заявивши, що він "надасть критично важливі ресурси" Ізраїлю, "назрілу летальну допомогу" Україні та допомогу Тайваню. 

"Головнокомандувач і Конгрес повинні виконати свої основні обов'язки без зволікання. Наслідки невдачі очевидні, руйнівні та запобіжні", - додав Макконнелл у своїй заяві.

Тим часом деякі республіканці в Палаті представників стверджують, що США повинні прискорити надання допомоги Ізраїлю, щоб зміцнити його оборону. А демократи приєдналися до Макконнелла і закликом продовжили домагатися від спікера Майка Джонсона проведення голосування щодо пакета, що містить допомогу Україні. 

"У Конгресі ми теж повинні вжити заходів. Спікер Джонсон має внести на розгляд додатковий пакет допомоги Ізраїлю, щоб підтримати його в скрутну хвилину", - заявив у суботу представник Майк Лоулер.

США просять Ізраїль попередити про можливу відповідь Ірану14.04.24, 06:03 • [views_0]