konkurs-na-posadu-golovi-dpzku-ne-vidbuvsya-mert

Конкурс на посаду голови ДПЗКУ не відбувся - МЕРТ

 • 21173 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Другий етап конкурсу на заміщення посади голови виконавчого органу ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ), що мав відбутися 31 січня, перенесено на 12 лютого. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

“Засідання номінаційного комітету вчора (31 січня, - ред.) не відбулося з технічних причин. Засідання перенесли на 12 лютого”, — повідомили у прес-службі відомства.

Нагадаємо, що до другого туру конкурсу пройшло 5 із 14 кандидатів. Про кого саме йдеться, офіційно у МЕРТ не повідомляють. Проте, за даними окремих ЗМІ, до другого туру пройшли колишній в.о. голови ДПЗКУ Дмитро Гавриш та депутат Київради Антон Дрепін. Жоден з них у сфері продажу зерна раніше не працював.

Додамо, що Д.Гавриша на посаду в. о. голови ДПЗКУ було призначено у вересні, але вже 11 січня його було звільнено “за власним бажанням”. Наступного ж дня уряд призначив нового в.о. голови правління ДПЗКУ. Нею стала екс-менеджер підприємства О.Бахматюка — Ірина Марченко.

Цікаво, що призначення нового в.о. ініціював заступник міністра агрополітики М.Мартинюк. За інформацією джерел УНН, до призначення легітимного керівника ДПЗКУ, перед І.Марченко, крім налагодження відносин з китайськими кредиторами корпорації, стоятимуть все ті ж завдання, що і перед її попередником Д.Гавришем.

Ймовірно, що йдеться про подальше виведення активів з ДПЗКУ на збанкрутілу ДАК “Хліб України”. Хоча саме ця активність Д.Гавриша, за даними ЗМІ, і збурила китайських партнерів корпорації та призвела до замороження коштів компанії на банківських рахунках.

Українські Національні Новини

Політика