konkursi-na-derzhsluzhbu-v-ukrayini-mozhut-ponoviti-rada-pidtrimala-zakonoproekt

Конкурси на держслужбу в Україні можуть поновити: Рада підтримала законопроект

 • 14424 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада схвалила за основу законопроект № 4531 щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби. Відповідне рішення підтримали 334 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Проблемою є те, як тепер відновити конкурси швидко… Проект закону пропонує досить амбітну версію, як це можна зробити. Протягом 4 місяців з дня набрання чинності пропонується оголосити конкурси на посади категорії "А" і протягом 9 місяців – "Б" та "В". Відповідно, контракти продовжать діяти протягом 5 місяців для категорії "А" і 1 року – для "Б" та "В", - пояснив під час виступу в залі голова партії "Слуга народу", один з ініціаторів законопроекту, нардеп Олександр Корнієнко.

Він зауважив, що станом на 3 лютого кількість оголошених доборів на держслужбу складає 22 111 – більш ніж 10% всієї державної служби. З них на категорію "А" - 141, на категорію "Б" - 5 450, і на категорію "В" - 16,5 тис. З початку оголошення карантину, кількість осіб, яких визначено для укладення таких контрактів, становить 12 087 осіб.

Деталі

Зі слів авторів документу, прийняття законопроекту дозволить відновити конкурси на посади державної служби.

Законодавчий акт пропонує внести зміни до деяких законів, які б скасовували додаткові підстави припинення державної служби окремих державних службовців за ініціативою суб’єкта призначення та встановити, зокрема, що конкурси на посади, що обіймають особи, з якими до набрання чинності цим Законом укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, оголошуються:

- на посади державної служби категорії "А" – протягом чотирьох місяців з дня набрання чинності цим Законом;

- на посади державної служби категорій "Б" та "В" – протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом.

Що було раніше

В грудні минулого року Верховна Рада ухвалила законопроект, що збільшує граничний вік для роботи на держслужбі.

Українські Національні Новини

Політика