konsul-ukrayini-vidvidav-postrazhdalikh-bilya-beregiv-turechchini-moryakiv-ta-rozpoviv-pro-yikh-stan

Консул України відвідав постраждалих біля берегів Туреччини моряків та розповів про їх стан

 • 11211 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Консул України в Туреччині відвідав у лікарнях Самсуна всіх потерпілих моряків та відзначив, що стан їх здоров'я задовільний. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані посла України в Туреччині Андрія Сибігі.

"Консул разом із представниками української громади відвідав у лікарнях Самсуна всіх потерпілих моряків - стан задовільний, тримаються бадьоро, допомога надається", - зазначив Сибіга у себе на сторінці в Twitter.

Зокрема, він подякував турецьким рятувальникам за порятунок моряків з крижаної води.

"Вдячний турецьким рятувальникам-моряків врятовано після 5 годин перебування у крижаній воді - справжнє диво. Близькі на зв’язку", - додається у мікроблозі консула.

Раніше у МЗС України повідомили, що береговою охороною Туреччини було оперативно вжито належних заходів після отримання сигналу про аварію. Нажаль, 4 українців загинули.

Витрати на лікування постраждалих внаслідок аварії вантажного судна у берегів Туреччини сімох громадян України візьме на себе страхова компанія.

Крім того, ТАСС повідомляє, що загинув також і громадянин Азербайджану, а росіян на борту не було.

Як повідомляв УНН, вантажне судно з українцями на борту затонуло біля берегів Туреччини.

Консул разом із представниками української громади відвідав у лікарнях Самсуна всіх потерпілих моряків-стан задовільний,тримаються бадьоро,допомога надається.Вдячний турецьким рятувальникам-моряків врятовано після 5 год.перебування у крижаній воді-справжнє диво.Близькі на зв’язку

— Andrii Sybiha

Українські Національні Новини

Кримінал та НП