konsultativna-misiya-yes-v-ukrayini-schorichno-vitrachaye-blizko-20-mln-yevro

Консультативна місія ЄС в Україні щорічно витрачає близько 20 млн євро

 • 12730 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Бюджет Консультативної місії з реформування сектора громадянської безпеки щорічно в Україні становить близько 20 млн євро. Про це розповів глава місії Кястутис Ланчінскас в суботу на прес-брифінгу під час заходів, присвячених святкуванню дня Європи, передає УНН.

"Точно не пам'ятаю. Близько 20-и мільйонів євро щороку. На все - і на утримання, і на проекти нашої місії", - сказав Ланчінскас.

Місія щорічно співпрацює з МВС, Міністерством Юстиції, Нацполіціей, Прокуратурою, Службою безпеки, ДПСУ, державної фіскальною службою і ДБР. Крім того, місія тісно співпрацює з іншими організаціями ЕС, які підтримують реформи в Україні.

"У нашій місії працює близько 300 осіб, вони представляють 28 країн Європейського союзу. З нами працюють канадці, норвежці, і, звичайно, ми дуже раді мати українських колег, які допомагають нам з експертизою. Вони дуже професійні", - розповів він.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко в рамках Угоди про співпрацю між Україною та Європейською організацією з питань юстиції ввів посаду прокурора зі зв'язків для Євроюсту.

Українські Національні Новини

Економіка