konteynerovoz-ever-given-zalishaye-suetskiy-kanal-vlasnik-sudna-i-administratsiya-kanalu-pidpisali-mirnu-ugodu

Контейнеровоз Ever Given залишає Суецький канал: власник судна і адміністрація каналу підписали мирну угоду

 • 12957 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Контейнеровоз Ever Given залишає Суецький канал через 107 днів після арешту. Керівництво каналу і власник контейнеровоза підписали в середу в єгипетському місті Ісмаїлія мирову угоду. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата

"Тим часом контейнеровоз після зняття з нього арешту та врегулювання спору залишає канал через 107 днів. У даний час він йде в бік Середземного моря, щоб завершити розпочатий ще в березні маршрут в Роттердам", - повідомляє видання.

Деталі

Як зазначається, сторони підписали угоду, яка передбачає конфіденційність інформації, тому деталі угоди і сума компенсації офіційно не розголошуються.

За інформацією джерела видання, сторони домовилися про фінансову компенсацію в розмірі 540 млн доларів, з яких 240 млн доларів будуть виплачені на першому етапі, а решта 300 млн дол. - протягом року в розстрочку. Канал також отримає сучасний катер-буксир.

Нагадаємо

24 березня поточного року, судно довжиною 400 метрів сіло на мілину і заблокувало рух в одному з найбільш завантажених транспортних шляхів в світі - Суецький канал, його відхилило від курсу сильним вітром.

Судно блокувало трафік товарів вартістю 9,6 млрд доларів щодня.

29 березня гігантський контейнеровоз Ever Given зняли з мілини і він відновив рух по водному каналу.

5 липня стало відомо, що контейнеровоз Ever Given 7 липня "урочисто покине Суецький канал", а власники судна погодилися на компенсацію збитків.

Українські Національні Новини

Новини Світу