konteynerovoz-iz-kitayu-u-chleniv-ekipazhu-nemaye-pidozri-na-koronavirus

Контейнеровоз із Китаю: у членів екіпажу немає підозри на новий коронавірус

 • 11875 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. В членів екіпажу судна CMA CGM URAL, яке із Китаю прибуває в Одеський порт, не було підозри на новий коронавірус, зафіксовані випадки захворювання на ГРВІ. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

"Щодо стану здоров’я членів екіпажу судна CMA CGM URAL, який прибуває сьогодні в порт міста Одеси: перше, у членів екіпажу немає підозри на коронавірус, зафіксовані випадки захворювання на ГРВІ. Про це офіційно повідомили представники компанії CMA CGM санітарно-карантинний підрозділ, що знаходиться у постійному контакті з судном CMA CGM URAL. Друге, за інформацією представників компанії, вжито відповідних заходів та ведеться контроль за станом членів екіпажу", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що судно вийшло з останнього порту Китаю - Шекоу - 16 січня 2020 року. До прибуття в Україні воно здійснювало заходи до портів в Єгипті, Лівані, Туреччині та Румунії. У цих портах всі члени екіпажу судна пройшли перевірку відповідними службами на наявність у них ознак коронавірусної інфекції. Жодної підозри виявлено не було.

"Четверте, зважаючи на максимальний 14-денний інкубаційний період захворювання на коронавірус 2019n-CoV та враховуючи термін 27 днів від виходу судна з порту Китаю до приходу в порт Одеси, а також на перевірки членів екіпажу судна у попередніх - епідемічна ситуація на судні є благополучною. П'яте, після прибуття судна всі члени екіпажу пройдуть відповідний температурний скринінг та у разі підозри будуть скеровані в спеціальні медичні заклади. Будуть проведені лабораторні дослідження та тест на коронавірус. Санітарно-карантинні підрозділи МОЗ, які працюють у порту, відслідковують курс слідування зазначеного судна та володіють інформацією про стан здоров’я екіпажу", - додали у пресслужбі.

Також зазначається, що за станом здоров’я членів екіпажу здійснюється контроль.

Нагадаємо, до Одеського порту наближається контейнеровоз із Китаю.

Українські Національні Новини

Суспільство