kontrnastup-planuyetsya-za-kilkoma-napryamkami-mozhlivo-v-kvitni-travni-reznikov

Контрнаступ планується за кількома напрямками, можливо в квітні-травні - Резніков

 • 373592 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Українське контрнаступ планується за кількома напрямками і може бути у квітні-травні. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю ERR, передає УНН.

Цитата

«Вони (танки Leopard – ред.) будуть задіяні у контрнаступі після відповідного рішення Генштабу. Воно вже планується за кількома напрямками. Важливо визначити найбільш вдалий момент. Також все залежить від кліматичних умов. Навесні наш грунт дуже в'язкий, тому можна використовувати тільки гусеничні машини. Думаю, танки Leopard з'являться на полі бою в квітні-травні», - сказав Резніков.

На запитання чи побачимо ми цієї весни визволення Україною своїх територій, Резніков відповів: «Так. Цього року на Україну чекають позитивні зміни. Впевнений, що ми продовжимо звільняти тимчасово окуповані території, як це було зроблено у Києві, Чернігові, Харкові, Херсоні, у місті Суми та на острові Зміїний».

Доповнення

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна за рахунок західної зброї та значного виснаження російських сил має "дуже добрі шанси", щоб здійснити успішний контрнаступ навесні 2023 року.

Президент Чехії Петро Павло в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita підкреслив, що для українського контрнаступу “вікно можливостей відкрите цього року”, і зробити це необхідно з однієї спроби.

Українські Національні Новини

Політика