kontroleri-oshtrafuvali-direktora-nebezpechnoyi-ptakhofabriki-pid-kharkovom

Контролери оштрафували директора небезпечної птахофабрики під Харковом

 • 13284 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Контролери притягнули директора птахофабрики "Курганський бройлер" (Гаврилівські курчата) до адміністративної відповідальності. Про це УНН розповіли у ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області.

Днями, 17 та 18 червня, працівники управління здійснили позаплановий захід державного нагляду щодо птахофабрики.

Контролери встановили порушення вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження на птахофабриці, і винесли підприємству припис. Документ зобов'язує "Курганський бройлер" усунути порушення щодо цілісності огорожі виробничої зони ПТФ №3 у термін до 1 серпня 2020 року.

Нагадаємо, окрім контролерів, кілька тижнів тому візит на птахофабрику здійснила виконавча служба. І встановила, що будівлі підприємства, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей, закриті і опечатані. Закриття птахофабрики вимагала ДВС у рамках виконавчого провадження, відкритого 31 березня 2020 року.

Рішення зупинити роботу птахофабрики через її пожежонебезпечність виніс Харківський окружний адміністративний суд ще в листопаді 2019 року, через порушення підприємством низки вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Постанова про закінчення виконавчого провадження винесена 3 червня 2020 року.

Довідка: "Курганський бройлер" входить до складу компанії "Комплекс Агромарс" - виробника курятини ТМ "Гаврилівські курчата".

Українські Національні Новини

Економіка