kontroleri-viyavili-antisanitariyu-na-cherkaskiy-ptakhofabritsi-i-zakrili-yiyi

Контролери виявили антисанітарію на черкаській птахофабриці і закрили її

 • 28356 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення призупинити діяльність однієї із птахофабрик області, повідомляє УНН із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Мова про ТОВ "М'ясопромторг", що розташоване у селі Худяки Черкаського району. Суд призупинив роботу підприємства на підставі позову ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області. Контролери встановили, що потужності підприємства не зареєстровані у державній службі ветеринарної медицини. Крім того, підприємство не веде облік забою, утилізації і падежу тварин.

Також контролери дослідили, що на птахофабриці немає постійного ветеринарного спеціаліста. Підприємством не ведеться журнал руху ветпрепаратів, біопрепаратів, деззасобів.

Було також встановлено, що підприємство захоронює трупи птиці на території птахофабрики. На підприємстві відсутня питна вода. Схема проведення вакцинопрофілактики поголів'я птиці відсутня.

Припис, виданий контролерами підприємству, містить 31 пункт про порушення. І оскільки птахофабрика вимоги припису не виконала, Держпродспоживслужба звернулася до суду.

Вивчивши матеріали справи, суд виніс рішення призупинити діяльність ТОВ "М'ясопромторг" до повного усунення порушень, вказаних у приписі.

Раніше Держпродспоживслужба повідомляла, що кожен третій заклад на Черкащині працює в умовах антисанітарії. У період з 31 серпня по 4 вересня було здійснено майже 500 перевірок соціальних закладів, 167 з яких виявилися з антисанітарними порушеннями.

Українські Національні Новини

Економіка