kontrolyuvati-kharchuvannya-u-mikolayivskikh-ditsadkakh-i-shkolakh-bude-spetsialna-komisiya

Контролювати харчування у миколаївських дитсадках і школах буде спеціальна комісія

 • 11963 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. У Миколаєві планують створити спеціальну комісію, яка контролюватиме харчування в міських навчальних закладах. Про це свідчить проект рішення "Про затвердження положення про комісію громадського контролю з організації харчування в закладах освіти міста", опублікований на сайті Миколаївської міськради, передає УНН.

У документі зазначено, що основними напрямками роботи комісії буде контроль за організацією харчування в дитсадках і школах Миколаєва, а також внесення пропозицій щодо розвитку матеріально-технічної бази харчоблоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київським школам обіцяють німецьку модель харчування

Також комісія, згідно з проектом рішення, буде здійснювати контроль за дотриманням умов повноцінного збалансованого харчування дітей, якістю продуктів харчування, дотриманням режиму і графіка харчування дітей.

Крім цього, комісія контролюватиме санітарно-гігієнічний стан харчоблоку або буфету, терміни зберігання продуктів, вихід готової продукції, а також аналізувати асортимент шкільних буфетів.

"До складу комісії можуть увійти класні керівники (вихователі), соціальний педагог навчального закладу або громадський інспектор з охорони дитинства, представники батьківської громадськості, організації, що забезпечує харчування, та інші", - йдеться в документі.

Крім того планується, що на комісію буде покладено функцію контролю усунення недоліків.

Тим часом в Києві хочуть реформувати систему організації харчування в школах. Для цього депутати Київської міської ради розробили проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди.

Депутати запропонували створити в кожному районі столиці комунальні підприємства-столові і уповноважити на харчування дітей.

У такій ініціативі бачать спробу монополізації шкільного харчування в столиці.

А за словами нардепа Сергія Тригубенка, новостворені КП можуть бути всього лише "прокладками" між постачальниками продуктів і навчальними закладами. І це не гарантує безпеку і більш високу якість шкільних обідів.

Українські Національні Новини

Суспільство