kontsentratsiya-nizki-shkidlivikh-rechovin-u-probakh-vodi-z-richki-ingulets-perevischuye-normu-dei

Концентрація низки шкідливих речовин у пробах води з річки Інгулець перевищує норму - ДЕІ

 • 322163 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу повідомляє, що концентрація низки шкідливих речовин у пробах води з річки Інгулець, відібраних 9 червня, перевищує допустиму норму, передає УНН.

Цитата

"За результатами лабораторних досліджень встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій у річці Інгулець по азоту амонійного, залізу загальному та завислим речовинам. Підвищено вміст сухого залишку, що пояснюється природним фоном річки. В порівнянні з 08.06.2023 показники азоту амонійного, залізу загального та завислим речовинам незначною мірою зменшилися. У Дніпро-Бузькому лимані показники в межах гранично допустимих концентрацій", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу, інспекція провела дослідження стану води в акваторіях річки Інгулець та Дніпро-Бузького лиману за результатами лабораторних досліджень проб, відібраних 9 червня 2023 року. Місця відбору проб: річка Інгулець біля автомобільного мосту; річка Інгулець, місто Снігурівка; Дніпро-Бузький лиман біля села Дмитрівка; Дніпро-Бузький лиман біля села Іванівка; Дніпро-Бузький лиман, місто Очаків; Бузький лиман, мікрорайон Намив.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Руйнування дамби Каховської ГЕС призвело до критичного зниження рівня води у Каховському водосховищі. Внаслідок цього біля села Мар’янське Криворізького району сталвся масовий мор риби.

Відкрито кримінальне провадження про екоцид.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Нічна атака на Одесу: пошкоджено дві школи і три садочки

     • 247623 переглядiв