konvoy-chervonogo-khresta-priviz-u-avdiyivku-kovdri-matratsi-i-svichki

Конвой Червоного Хреста привіз у Авдіївку ковдри, матраци і свічки

 • 27118 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. В Авдіївку сьогодні прибув конвой Червоного Хреста, ящо привіз для жителів свічки, лампи, ковдри та матраци. Представники також планують передати електричний генератор. Про це у коментарі УНН повідомила керівник прес-служби Червоного Хреста Санела Байрамбашич.

“Краще сказати, що це просто ургентна допомога Червоного Хреста. Наш представник зараз там (в Авдіївці — ред.) перебуває. Там роздали людям більше ніж 2,5 тис. свічок, біля одної тисячі ламп, більше 2,7 тис. ковдр і біля 500 матраців. Учора теж ми також надали більше 300 ковдр”, — повідомила С.Байрамбашич.

Вона зазначила, що представники Червоного Хреста також планують передати електричний генератор.

“Ми також запитали обидві сторони коли закінчаться обстріли, щоб відремонтувати труби”, — додала С.Байрамбашич.

Нагадаємо, Авдіївку протягом останніх днів активно обстрілювали бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

До міста відправили додаткові екіпажі поліції. Військові, рятувальники, міжнародні організації допомагають місцевим жителям. Зокрема, в Авдіївці розгорнули пункти обігріву, польові кухні. У місто привозять електрогенератори, гуманітарну допомогу.

Повномасштабна евакуація міста наразі не проводиться, утім люди можуть виїжджати самостійно. Декількох важкохворих і людей з особливими потребами вивезли з Авдіївки.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, ПАРЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. Радбез ООН проведе брифінг щодо ситуації в Україні у четвер, 2 лютого.

Російська сторона в СЦКК надала письмове підтвердження гарантій припинення вогню в Авдіївці.

Раніше бригади виїхали для ремонту систем електропостачання в Авдіївці.

Засідання контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі розпочалося у Мінську.

Українські Національні Новини

Суспільство