konyak-bye-rekord-za-svitovimi-prodazhami

Коньяк б'є рекорд за світовими продажами

 • 8696 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Коньяк побив новий рекорд з продажу в світі: у натуральному вираженні за 12 місяців, що завершилися 31 липня 2018 року, було експортовано 205,9 млн пляшок. Про це повідомляє французьке Національне міжпрофесійне бюро коньяків (BNIC), передає УНН.

Поставки коньяку в усьому світі зростають чотири роки поспіль, йдеться у повідомленні BNIC.

"Завдяки хорошим результатам сектору, виробники коньяку впевнені у своїх майбутніх перспективах і продовжують інвестувати і розвивати продукт", - повідомив з цього приводу віце-президента BNIC Крістоф Форгет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вироблятимуть коньяки за новими правилами

За даними організації, у грошовому вираженні експорт французького коньяку виріс на 5,4%. Коньяк експортується з Франції більш ніж у 150 країн. Найбільше продукції було поставлено до США, Сінгапуру і Китаю.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, Європа є найбільш "питущою" частиною світу.

Також нагадаємо, Україна нарощує обсяги експорту свого алкоголю до ЄС. Тим часом, на вітчизняному ринку спиртного спостерігається занепад легального бізнесу і зростання тіньового сегменту.

Офіційні виробники алкоголю констатують бездіяльність влади у питаннях протистояння нелегальному ринку вже не перший рік. Держбюджет, тим часом, щорічно недоотримує від алкогольної промисловості близько 10-12 млрд грн.

"Для того, щоб змінити ситуацію, потрібна чітка і системна державна політика в спиртовому і алкогольному сегменті", - говорить голова ради директорів Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.

За її словами, головна проблема сьогодні - це податкова складова, розмір якої не відповідає можливостям ринку.

"Акцизи потрібно привести до тверезих і обгрунтованих розмірів", - вважає вона.

Додамо, що за рік алкоголь в Україні подорожчав на 11%.

Українські Національні Новини

Новини Світу