koordinator-obsye-vidvidav-utrimuvanikh-u-donetsku-i-poyide-u-lugansk

Координатор ОБСЄ відвідав утримуваних у Донецьку і поїде у Луганськ

 • 11628 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідає окупований Луганськ. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає УНН.

Вона повідомила, що нещодавно посол Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де, за попередньою інформацією, зустрівся з чотирма заручниками – військовими, яких бойовики не звільняють більше чотирьох років. Також, за словами Геращенко, окупанти показали йому ще двох незаконно утримуваних цивільних.

На питання у коментарях про ситуацію з окупованим Луганськом, Геращенко відповіла, що найближчим часом Тоні Фріш відвідає і його.

"Українська сторона вчергове ставила питання про обов’язковість зустрічі з Дєєвим, Іванчуком, Орищуком та іншими військовими, незаконно утримуваними в ОРЛО", - відмітила Геращенко.

За її словами, українська сторона також чекає від посла Фріша вирішення питання заборони заручникам телефонних дзвінків, а також інформації про те, чи отримали заручники звістки від своїх родин.

Нагадаємо, Київ вимагатиме від координатора ОБСЄ стриманішої поведінки з ватажками з ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Політика