korabel-vms-ssha-yuma-popryamuvav-u-chorne-more

Корабель ВМС США Yuma попрямував у Чорне море

 • 27100 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Транспортно-десантний корабель ВМС США Yuma почав рух в бік Чорного моря для проведення операцій з союзниками і партнерами по НАТО, повідомляє УНН з посиланням на інформацію Шостого флоту ВМС США.

Цитата:

"USNS Yuma (T-EPF-8) почав у північному напрямку свій транзитний перехід в Чорне море для операцій з нашими союзниками і партнерами по НАТО", - йдеться у повідомленні 6-го флоту ВМС США у Twitter.

Довідково

Корабель USNS Yuma — швидкохідний корабель класу "Spearhead", цей клас призначений для швидкого перекидання військ, техніки та інших вантажів. Одночасно судно може перевозити до батальйону піхоти із технікою.

BREAKING: #USNSYuma (T-EPF-8) began its northbound transit into the #BlackSea to operate with our @NATO Allies & partners! #PowerForPeace pic.twitter.com/njq2vFCagw

— U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. Sixth Fleet (@USNavyEurope) July 8, 2021

Доповнення

Україна наприкінці березня вказала на посилення російського військового контингенту уздовж кордону з Україною. Такі дії РФ викликали занепокоєння Заходу і НАТО. За даними керівництва ЄС та України, Росія розмістила біля кордонів України і в окупованому Криму понад 100 тисяч військовослужбовців. Російський міністр оборони Сергій Шойгу пояснив концентрацію військовослужбовців в цих областях “контрольними перевірками”. 22 квітня Міноборони Росії провело в окупованому Криму "міжвидові навчання", які відвідав Шойгу. Потім, також 22 квітня, Москва оголосила про відведення військ.

Водночас Російська Федерація оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторії Чорного моря, у районі Керченської протоки, що з'єднує це море з Азовським, для військових кораблів і державних суден інших країн під приводом військових навчань. Захід реагував на це критично.

На тлі цього свої судна до Чорного моря направили країни-члени НАТО, у тому числі Велика Британія та США.

Тим часом, за повідомленням російських ЗМІ, російські військові заявили, що після навчань в окупованому Криму залишили в Чорному морі два великі десантні кораблі Північного флоту РФ - "Олександр Отраківський" і "Кондопога". Що стосується російського військового контингенту, то міністр оборони України Андрій Таран 12 травня заявив, що Росія дуже повільно відводить війська від кордону з Україною.

За останніми даними, Росія відвела лише невелику частину своїх військ, не більше ніж 12 000 з більш ніж ста тисяч.

Українські Національні Новини

Політика