korabelna-sosna-kachura-rozpoviv-scho-bulo-b-z-korniyenkom-za-zakonoproektom-pro-seksizm

"Корабельна сосна": Качура розповів, що було б з Корнієнком за законопроектом про сексизм

 • 13306 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Народний депутат “Слуги народу” Олександр Качура розповів, що його однопартієць Олександр Корнієнко за новим законопроектом про сексизм був би оштрафований або притягнутий до адмінробіт за свої слова у скандалі з "корабельною сосною". Про це він сказав в програмі "Коментар з Анжелікою Сизоненко" на Еспресо.TV, передає УНН.

"Корнієнко був би оштрафований або притягнутий до адмінробіт", - сказав Олександр Качура, пояснюючи суть законопроекту про сексизм на прикладі однопартійця.

За його словами, законопроект передбачає адміністративну відповідальність за сексизм у вигляді громадських робіт або штрафу, або арешту до семи діб.

“Качура зазначив, що причиною імплементації закону є гармонізація українського законодавства з Євросоюзом… Качура підкреслив, що Олександр Корнієнко став співініціатором законопроекту”, - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у мережі з’явилось відео, фрагменти з якого були відзняті під час робочої поїздки “Слуг народу” до міста Миколаєва. Під час відеоролику керівники партії Олександр Корнієнко і Давид Арахамія спілкуються між собою і, ймовірно, не здогадуються, що мікрофони преси ввімкнені та паралельно йде запис звуку. Під час розмови Арахамія та Корнієнко згадують прізвище “Аллахвердієва”, а також вживають слова “баба”, “корабельна сосна”.

Як повідомляв УНН, у Верховній Раді України зареєстрували законопроекти, які передбачають законодавче врегулювання проявів сексизму у суспільстві. Законопроект № 4599 за прояви сексизму передбачає штрафи або ж арешт.

Однак, правозахисники вважають, що одним покаранням за сексизм проблему не вирішити.

Українські Національні Новини

Політика