korabli-rf-postiyno-kontrolyuyut-viklyuchni-ekonomichni-zoni-ukrayini-minoboroni

Кораблі РФ постійно контролюють виключні економічні зони України — Міноборони

 • 10498 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Російська Федерація на постійній основі під приводом навчань блокує значні акваторії Азовського і Чорного морів. Про це заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко під час брифінгу, передає УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Питання, що стосується морських акваторій Азовського і Чорного морів є складним. Російська Федерація на постійній основі під приводом навчань блокує значні акваторії, особливою є активність Російської Федерації в західній частині Чорного моря, а саме навколо незаконно захоплених наших родовищ нафти і газу на підводному шельфі, які постійно охороняються силами і засобами Чорноморського флоту. І те, що стосується наших виключно економічних зон, також є постійно під контролем бойових кораблів Російської Федерації", - зазначив Петренко.

З його слів, контроль проходу Керченською протокою "залишається прерогативою Російської Федерації", чим "порушується міжнародне право щодо вільного цивільного судноплавства".

"Водночас, для охорони економічної діяльності наших портів в Бердянську і Маріуполі розгорнутий комплект сил і засобів ВМС ЗС України, який виконує завдання, що дозволяють унеможливити загрози, які можуть походити з морського напрямку, - сказав Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кораблі РФ провели навчання зі знищення підводного човна біля берегів Криму

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони України заявляло, що РФ вважає своє домінування в Чорноморському регіоні інструментом для проектування сили на середземноморському і близькосхідному регіонах.

Також УНН повідомляв, що РФ пригрозила Києву "війною" через проходження українських кораблів під Керчю.

Українські Національні Новини

Політика