kordoni-vzhe-15-yevropeyskikh-krayin-zalishatsya-vidkritimi-dlya-ukrayintsiv-priyednalisya-sche-dvi

Кордони вже 15 європейських країн залишаться відкритими для українців: приєдналися ще дві

 • 30004 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Кордони Греції та Латвії залишаться відкритими для українців після того, як ЄС вилучив Україну з переліку безпечних країн для подорожей. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує УНН.

Деталі

Для в'їзду на територію Греції українці мають заповнити спеціальну форму PLF за 24 години до перетину кордону та надати один із таких документів: 

  • сертифікат про вакцинацію (потрібно, щоб минуло 14 днів з моменту щеплення). Допустимі вакцини: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson & Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm
  • негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не раніше ніж за 72 години
  • негативний результат лабораторного тесту на антиген (швидкий тест), який необхідно зробити не раніше ніж за 48 годин до прибуття
  • довідку (сертифікат) про перенесену коронавірусну хворобу, видану за 30 днів після дати першого позитивного тесту, і яка діє протягом 180 днів після нього

Пасажири також можуть надати у цифровій або надрукованій формі європейський цифровий сертифікат (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE), а також цифрові сертифікати третіх країн.

Вимоги стосуються і дітей віком від 12 років.

Подорожі до Латвії можливі за умови надання:

  • COVID-сертифіката про повну вакцинацію країн-членів ЄС ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії
  • COVID-сертифіката про повну вакцинацію (потрібно, щоб минуло 14 днів з моменту щеплення), отриманого у мобільному застосунку "Дія"

Із сертифікатом про вакцинацію не потрібно відбувати 10-денну самоізоляцію та проводити тестування на COVID-19 перед прибуттям до Латвії та після.

Вакцини, схвалені в Латвії: Pfizer-BioNTech Comirnaty, Moderna, AstraZeneca Vaxzevria, Janssen.

Вимоги не стосуються дітей віком до 12 років.

Ці країни ЄС приєдналися до решти 13-и: Австрія, Бельгія, Данія, Естонія, Ірландія, Кіпр, Нідерланди, Словаччина, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Іспанія.

Нагадаємо

9 листопада ЄС вилучив Україну зі списку країн, громадяни яких можуть подорожувати до країн Євросоюзу без додаткових обмежень, пов’язаних із коронавірусом.

Українські Національні Новини

Суспільство