korisniy-dlya-zdorovya-alkogol-nazvali-naukovtsi-znizhuye-tisk-i-vidnovlyuye-arteriyi

Корисний для здоров’я алкоголь назвали науковці: знижує тиск і відновлює артерії

 • 60632 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Нещодавнє дослідження Університету Барселони показало, що помірне споживання "Хересу" покращує стан здоров’я: знижує артеріальний тиск та відновлює функції артерій у чоловіків. Про це повідомляє УНН із посиланням на портал TheDrinksBusiness.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На полицях магазинів з’явилась горілка PRIME у новому дизайні

Так, дослідники провели контрольоване дослідження на 38 добровольцях чоловічої статі у віці 55-80 років, які помірно вживали алкоголь.

Усі учасники мали три або більше факторів ризику: активний курець, гіпертонію, високий рівень холестерину, ожиріння та сімейну історію серцево-судинних захворювань.

Добровольців розділили на дві групи, одна з яких отримувала 30 г етанолу на день у вигляді "Хересу" (іспанське біле кріплене солодке вино – ред.), а інша — у вигляді джину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь на травах: експерти розповіли, що любить споживач.

Обидві категорії отримували свої добові дози протягом трьох тижнів. До початку дослідження учасникам вимірювали артеріальний тиск та відбирали проби крові та сечі.

Дослідники шукали у крові піддослідних клітини-попередники, які прикріплюються до пошкоджених стінок артерії, відновлюючи їхню функцію.

Результати дослідження виявили збільшення клітин-попередників ендотелію на 40% після вживання "Хересу", тоді як у тих, хто вживав джин, не відбулось їх значного зростання.

У "хересової" групи також спостерігалось зниження артеріального тиску на 3-4%.

"Основні протизапальні ефекти, що спостерігаються у цьому дослідженні, можна віднести, головним чином, до поліфенолів, які містяться у витриманому білому вині", - зазначив провідний автор дослідження лікар Рамон Еструх.

Відзначимо, що українці надають перевагу алкогольним напоям саме вітчизняного виробництва - у зв'язку з його високою якістю та помірною ціною.

Раніше УНН писав, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісного алкоголю відносяться такі лікеро-горілчані компанії як: "Баядера — Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Др.Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство