korniyenko-anonsuvav-sche-odin-zakonoproekt-dlya-borotbi-z-popravkovim-spamom

Корнієнко анонсував ще один законопроект для боротьби з "поправковим спамом"

 • 20711 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко анонсував ще один законопроект для боротьби з "поправковим спамом". Про це він сказав у коментарі журналістам у п'ятницю, 16 липня, передає УНН.

Цитата:

"Не зважаючи на шалений спротив опозиції, ми реалізувалися в поправковому спамі нескінченному, і ми розпочнемо осінь із серйозних пропозицій по боротьбі з поправками. Зараз напрацьовуємо постанови про блокування, і, я думаю, на наступному тижні вже внесу законопроект з колегами, який ускладнить процес маніпулювання таким інструментом", - сказав Корнієнко.

Деталі

Також один з керівників президентської фракції "Слуга народу" проаналізував зроблене у парламенті наприкінці п'ятої сесії, що завершується сьогодні.

"Ми прийняли кілька фундаментальних реформ, завершили фактично земельну реформу, прийняли закон про земельну децентралізацію і про публічні аукціони відкриті по землі і прийняли реформу податкової амністії, вона з 1 вересня вже почне діяти повноцінно. Прийняли дуже важливу судову реформу, останні тижні були цьому присвячені. І фактично це все скоро вступить в дію, і почне судова система очищуватися. І так само історичний без перебільшення законопроект про Кримську платформу", - перечислив він, на його думку, здобутки роботи нардепівв протягом поточної сесії.

"Я сподіваюся, що сьогодні в цілому приймемо законопроект про національний спротив. Низку галузевих законопроектів, які входили у меморандуми по співпраці з Міжнародним валютним фондом", - додав Корнієнко.

Доповнення

Ще у квітні минулого року Рада змінила Регламент для протидії "поправковому спаму".

Однак, проблема знову встала гостро, особливо на тлі розгляду у ВР спірного законопроекту №5600 про підвищення податків, який ще називають "ресурсним". За останніми даними, до законопроекту, яким вводять зокрема і нову, високу ренту на залізну руду, до другого читання подано понад 10 тисяч поправок - новий рекорд Верховної Ради.

Українські Національні Новини

Політика