koroleva-britaniyi-zavtra-vistupit-z-promovoyu-v-parlamenti

Королева Британії завтра виступить з промовою в парламенті

 • 9140 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Королева Британії Елизавета ІІ завтра, 21 червня, виступить з промовою, відкриваючи першу сесію законодавчого органу нового скликання, передає УНН  з посиланням на ТАСС.

Як пише видання, тронна промова має найважливіше значення для британської монархії, так як підкреслює історичне місце королеви і її верховенство в структурі держави. Під час свого виступу в середу Єлизавета II представить програму діяльності уряду на наступні два роки. Ця промова пишеться членами кабінету міністрів і затверджується канцелярією прем'єра. Сама ж королева не має права вносити в неї будь-які зміни, навіть якщо вона не схвалює висунутих урядом пропозицій.

За інформацією ЗМІ, відкриття сесії парламенту пройде при скорочених церемоніальних умовах, тому що переговори між правлячою Консервативною партією з Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії про підтримку в парламенті досі не завершені, тому поява монарха в парламенті була відстрочена на два дні.

Також зазначається, що королеву Єлизавету II пересадять із позолоченої карети в автомобіль, пояснюючи тим, що тронна промова в цьому році була відкладена до останнього моменту.

Під час виголошення промови корона на голові королеви все ж буде. Перед входом Палату лордів на голову Єлизавети II поставлять головну державну корону, яку вінчає один з найбільших в світі алмазів "Кохінур" вагою в 105 карат.

Нагадаємо, переговори британських консерваторів і Демократичної юніоністської партії (DUP) Північної Ірландії щодо підтримки уряду прем’єр-міністра Терези Мей проходять “дуже позитивно”.

Українські Національні Новини

Новини Світу