koroleva-konsort-kamilla-odyagne-koronu-korolevi-mariyi-na-koronatsiyu-u-travni

Королева-консорт Камілла одягне корону королеви Марії на коронацію у травні

 • 712803 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Британська королева-консорт Камілла носитиме корону королеви Марії на своїй коронації та коронації короля Карла III на початку травня, повідомив у вівторок Букінгемський палац, інформує УНН.

Деталі

Короні більше століття, і вона була замовлена королевою Марією для її коронації в 1911 році разом з королем Георгом V. Вона буде змінена для історичної церемонії 6 травня.

За даними палацу, це перший випадок у новітній історії, коли для коронації дружини використовуватиметься існуюча корона замість нової.

Корона буде прикрашена кількома діамантами Куллінан, вирізаними з найбільшого алмазу, коли-небудь видобутого на момент його виявлення в Південній Африці в 1905 році, на честь покійної королеви Єлизавети II. Діамант багато років був частиною її особистої колекції прикрас, і вона часто носила їх як брошки.

Деякі з діамантів були вставлені в корону королеви Марії для коронації 1911 року і для коронації короля Георга VI в 1937 році, коли її носили як царський вінець.

Король Чарльз одягне корону Святого Едуарда на коронацію у Вестмінстерському абатстві. Її вже модифікували та повернули на загальний огляд у лондонський Тауер.

Доповнення

Підготовка до коронації 6 травня, в якій візьмуть участь високопосадовці зі всього світу і яку спостерігатимуть мільярди, продовжує набирати обертів.

Минулого місяця палац оголосив, що святкування, яке триватиме уїк-енд, включатиме концерт за участю зірок, загальнонаціональний великий обід та волонтерську ініціативу, а також традиційну церемонію та королівські процесії.
Минулого тижня він представив емблему коронації, яка буде присутня всюди.

Емблема віддає данину любові Чарльза до світу природи, зображуючи квіткові символи чотирьох народів Великої Британії — троянду, будяки, нарцис і трилисник — у формі корони Святого Едуарда.

Також минулого тижня було відкрито загальнонаціональне онлайн-голосування, тому 5000 представників громадськості можуть бути обрані для отримання кількох безкоштовних квитків на концерт на території Віндзорського замку 7 травня.

Додамо

75-річна Камілла була змушена відмовитися від участі у публічних заходах цього тижня після позитивного результату тесту на коронавірус. Це вдруге, коли вона підхопила хворобу.

Українські Національні Новини

Новини Світу