koroleva-yelizaveta-otrimala-u-podarunok-na-yuviley-konya-vid-prezidenta-frantsiyi-makrona

Королева Єлизавета отримала у подарунок на ювілей коня від президента Франції Макрона

 • 203473 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Королева Великої Британії Єлизавета, відома своєю любов'ю до коней, отримає у подарунок одного із призових чистокровних коней від президента Франції Еммануеля Макрона на честь свого 70-річчя на престолі, повідомили у четвер в офісі Макрона та посольстві Великої Британії в Парижі, пише УНН.

Деталі

Як повідомили в офісі Макрона, семирічний кінь на прізвисько Fabuleu de Maucour супроводжував Макрона Єлисейськими полями в Парижі минулого місяця в рамках офіційної церемонії.

96-річна королева їздила на конях більшу частину свого життя і є пристрасним шанувальником перегонів, оскільки протягом багатьох років вона мала багато скакових коней. У рамках святкування її ювілею члени королівської родини візьмуть участь у гонці Epsom Derby у суботу.

У четвер Велика Британія розпочала чотириденні урочистості та вечірки, щоб відсвяткувати 70-річчя Єлизавети на престолі, довше, ніж у будь-якого з її попередників.

Макрон раніше віддавав належне королеві за те, що вона забезпечила елемент стабільності під час війни та глибоких змін у суспільстві.

"Під час цих перетворень ваша відданість нашому союзу і нашій дружбі залишилася і допомогла зміцнити довіру, яка принесла свободу і процвітання нашому континенту", - сказав Макрон у відеозверненні англійською мовою, опублікованому в його офіційному обліковому записі в Twitter.

Додамо

Макрон також подарував чистокровного жеребця президентові Сі Цзіньпіну під час триденного державного візиту до Китаю у 2018 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу