koronavirus-naybilshomu-alkovirobniku-prorokuyut-vtrati-na-kitayskomu-rinku

Коронавірус: найбільшому алковиробнику пророкують втрати на китайському ринку

 • 8036 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Негативний вплив на чисту виручку британської Diageo Plc в 2020 фінансовому році може становити 225-325 млн фунтів стерлінгів, на операційний прибуток - від 140 млн до 200 млн фунтів стерлінгів. Так найбільший в світі виробник алкоголю Diageo оцінив вплив поширення коронавірусу в Китаї та інших країнах на свої показники, передає УНН з посиланням на Forbes.

Так, компанія погіршила прогноз продажів на фінансовий рік в січні. Очікується, що органічне зростання продажів буде перебувати біля нижньої межі діапазону 4-6%. Раніше передбачалося, що темпи підйому будуть в районі 5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень споживання алкоголю в світі виріс на 70%

Не дивлячись на негативний розвиток ситуації з епідемією, в Diegi, як і раніше, впевнені в можливостях зростання бізнесу в Китаї і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

"Ми продовжимо інвестувати в наші бренди, щоб забезпечити сильні позиції для очікуваного відновлення споживчого попиту", - говорять в компанії.

Відзначається, що в 1-му півріччі 2020 фінансового року Diageo збільшила виручку на 4,2% - до 7,2 млрд фунтів стерлінгів, завдяки органічному зростанню. Операційний прибуток компанії за останні 6 місяців становив 2,44 млрд фунтів стерлінгів, проти 2,43 млрд роком раніше.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що китайці рятуються від коронавірусу алкоголем.

"Старше покоління вірить, що алкоголь вбиває вірус: у нас сусіди п'яні ходять, говорять, це щоб живими залишитися", - розповіла BBC мешканка міста Антоніна Старцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складено рейтинг ТОП-5 надійний виробників алкоголю в Україні

Раніше про лікувальні властивості алкоголю розповідала і ексчиновниця Уляна Супрун. Вона рекомендувала джин-тонік, який містить хінін, як протиінфекційний засіб. При цьому Супрун наголошувала, що просто пити джин-тонік недостатньо.

"Терапевтична доза становить 500 мг і приймати їх потрібно з певною періодичністю", - відзначала вона.

Також нагадаємо, що в ВООЗ, навпаки, постійно попереджають про те, що вживання спиртних напоїв не зможе запобігти зараженню коронавірусом.

Українські Національні Новини

Економіка