koronavirus-shvidshe-rozpovsyudzhuyetsya-poza-mezhami-kitayu-vooz

Коронавірус швидше розповсюджується поза межами Китаю – ВООЗ

 • 14342 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Темпи поширення коронавірусу швидші за межами Китаю, звідки розпочалася епідемія. При цьому, ризики розповсюдження залишаються високими на глобальному рівні. Про це повідомив Голова Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейєсус під час брифінгу в Женеві, передає УНН із посиланням на Reuters.

За його словами, випадки інфікування коронавірусом за межами Китаю реєструються у вісім разів частіше за останні 24 години. Гебрейєсус додав, що ризик розповсюдження коронавірусу зараз дуже високий на глобальному рівні.

У ВООЗ вважають, що найбільшу стурбованість викликають спалахи у Південній Кореї, Італії, Ірані та Японії. При цьому, відзначається, що через ефективні заходи із запобігання поширенню коронавірусу у Південній Кореї — епідемія може бути подолана.

Як повідомлялося раніше в УНН, у ВООЗ повідомили, що пік епідемії коронавірусу у Китаї минув.

За даними Центру системних досліджень при університеті Джона Хопкінса, станом на 12:00 3 березня, у світі зафіксовано 91 313 випадки інфікування китайським коронавірусом. Також зафіксовано 3 118 летальних випадків від COVID-19 і 48 115 випадків успішного лікування від наслідків вірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство