koruptsioneru-ne-duzhe-lichit-rozkazuvati-pro-koruptsiyu-general-mayor-dmitro-marchenko-pro-eksposadovtsya-minoboroni-yelkina

Корупціонеру не дуже личить розказувати про корупцію - генерал-майор Дмитро Марченко про експосадовця Міноборони Єлькіна

 • 2282756 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Полковник Збройних сил України і колишній чиновник Міністерства оборони Євген Єлькін, який заявляв, що нібито давно знав про корупцію в Міноборони та навіть намагався її попередити, сам є корупціонером. Про це в інтерв’ю "НикВести" розповів генерал-майор Дмитро Марченко, передає УНН.

Деталі

Марченко наголосив - раніше Єлькін працював під його керівництвом та порушував низку правил, зокрема - особисто спілкувався з постачальниками та забороняв деяким з них приймати участь у тендерах.

Цитата

“Розказувати про корупцію корупціонеру не дуже личить. Ця людина (Єлькін - ред.) працювала деякий час у мене в головному управлінні, він був начальником управління розвитку речового майна, але на той час він порушував деякі мої правила. Наприклад, я заборонив тет-а-тет спілкуватися своїм підлеглим з виробниками, щоб вони не могли ні про що домовитися.

Однак я неодноразово бачив як він (Єлькін - ред.) то з машини якогось виробника виходить, то спілкується, то каву п’є. Точка кипіння була, коли до мене прийшов один із виробників і каже: "А чого ви мене вигнали із торгів, в минулі сказали не йти, чому в ці не можу?" Я здивувався: "Хто вам сказав це?" "Євгеній Геннадійович (Єлькін - ред.)". І є виробник, який може підтвердити мої слова.

Я після цього викликаю до себе Єлькіна, прошу, аби виробник при ньому все повторив. Він повторює. А той каже: “я тобі потім все поясню”. Мовляв, це поганий виробник… Я йому на це відповів, що у нього функція розробки, а є управління контролю якості і вони будуть приймати рішення, хороше воно чи ні, а він так впливає на процеси, на які не має права впливати. Я через це його (Єлькіна - ред.) і вигнав. Він там розповідає, що його вигнали за бронежилети, це неправда”, - повідомив Дмитро Марченко.

Він наголосив, що також чув про історію з можливою корупцією в Міноборони, але впевнений, що особисто міністр оборони України Олексій Резніков точно до неї не причетний.

“Знайомий особисто з міністром Резніковим - це дуже порядна, вихована і розумна людина. Нікого не хочу захищати, когось робити поганим чи хорошим, але, на мою думку не міг він займатися цією єрундою. Якщо там є прогалини – треба розбиратися, хай компетентні органи розбираються, де пішла, як кажуть у нас в армії, бреш”, - розповів він.

Нагадаємо

Експерти різних галузей бачать ознаки спланованої інформаційної кампанії проти Міністерства оборони України та особисто Олексія Резнікова.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сійярто в білорусі пояснив, без чого "миру" в Україні не буде

     • 6557445 переглядiв

    Норвегія: росія ще довго становитиме загрозу для всієї Європи

     • 627574 переглядiв

    Франція радить своїм громадянам не їхати до білорусі

     • 602065 переглядiв