kosmichniy-aparat-nasa-nablizivsya-do-starodavnogo-kosmichnogo-asteroyida-ultima-thule

Зонд NASA наблизився до найвіддаленішого астероїда Ultima Thule

 • 12657 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Апарат New Horizons американського космічного агентства NASA наблизився до найвіддаленішого і, можливо, найстарішого космічного об’єкта, відомого людству – астероїда Ultima Thule. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Камери апарата зафіксували об’єкт на відстані 6,4 млрд км від Землі у темній та пустельній космічній області космосу Пояс Койпера. Наразі Ultima Thule, що означає "крайня межа", це найвіддаленіше тіло, якого діставались космічні апарати.

New Horizons пересувався зі швидкістю понад 50 тис. км/год і наблизився до поверхні найстарішого з відомих астероїдів на 3,5 тис. км. Передача відеозапису астероїда тривала з затримкою у 10 годин.

Зазначається, що унікальність Ultima Thule в тому, що він являє собою релікт з часів народження Сонячної системи і може дати відповіді на певні питання щодо походження планет. Завдяки замороженому стану астероїд досі перебуває у первозданному стані.

Раніше УНН повідомляв, що апаратура американської міжпланетної станції New Horizons переведена в режим підготовки до зближення з астероїдом Ultima Thule, позначеним в астрономічних каталогах як об’єкт (486958) 2014 MU69

Астрономічні спостереження, проведені в минулому році, вказують на те, що Ultima Thule, ймовірно, є уламком неправильної форми діаметром 30-40 км, або парою астероїдів по 20 км в діаметрі кожен.

Українські Національні Новини

Новини Світу