kosmichniy-internet-vid-ilona-maska-koli-ochikuvati-v-ukrayini

"Космічний" інтернет від Ілона Маска: коли очікувати в Україні

 • 33567 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. На сьогодні доступ до проекту Starlink щодо супутникового інтернету від американської компанії SpaceX Ілона Маска українцям обіцяють не раніше наступного року. Про терміни покриття повідомляється на сайті Starlink, передає УНН.

Деталі

Так, на головній сторінці сайту пропонується замовити послугу у своєму регіоні. При цьому, до прикладу, на запит адреси вулиця Хрещатик, Київ, повідомляється наразі, що "Starlink націлений на покриття у вашому регіоні в 2022 році". При цьому зазначається, що на сьогодні доступність послуги обмежена.

Що таке Starlink

SpaceX з травня 2019 року розгортає глобальну супутникову систему Starlink. Її метою є забезпечення високошвидкісного доступу до інтернету в місцях, де він був ненадійним, дорогим або повністю недоступним.

Starlink, за повідомленням на офіційному сайті, надає бета-версію послуг як всередині США, так і за кордоном, і "в 2021 році продовжить розширення до майже глобального охоплення".

"Під час бета-тестування користувачі можуть очікувати, що швидкість передачі даних буде варіюватися від 50 Мбіт/с до 150 Мбіт/с, а затримка від 20 мс до 40 мс в більшості місць протягом наступних декількох місяців, оскільки ми покращуємо систему Starlink", - запевняють надавачі послуги.

При цьому попереджується, що можливі "короткі періоди відсутності підключення".

Але це планується виправити у міру того, як компанія виведе на орбіту більше супутників.

Так, у понеділок, 15 лютого, SpaceX запустив чергову партію з 60 супутників Starlink з мису Канаверал у Флориді, США. Ця місія отримала назву Starlink 19. Компанія планує розгорнути загалом понад 40 000 супутників.

Нещодавно SpaceX заявила, що бета-версія Starlink обслуговує вже понад 10 000 користувачів. 

Для використання інтернету необхідно придбати термінал і додаткове обладнання вартістю 499 доларів, а щомісячний платіж становить 99 доларів, повідомлялося у жовтні минулого року, коли послугу почали тестувати.

Українські Національні Новини

Технології