kostyantin-ishkhanov-orkestr-virtuozi-kiyeva-vistupit-u-ramkakh-akademiyi-klasichnoyi-muziki-na-malti

Костянтин Ішханов: Оркестр "Віртуози Києва" виступить у рамках Академії класичної музики на Мальті

 • 22734 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Один з найвідоміших українських симфонічних колективів "Віртуози Києва" візьме участь у серії концертів Мальтійської академії класичної музики. Академія приурочена до проведення X міжнародного фестивалю InClassica, який пройде з 17 квітня по 11 травня на острові Мальта. Організатором виступає Європейський фонд підтримки культури, передає УНН.

"Щороку в рамках нашого великого фестивалю InClassica ми організуємо масштабну освітню програму, куди запрошуємо провідних професорів вищих музичних закладів з усього світу. Ми також даємо нашим студентам можливість продемонструвати свої успіхи: учні Академії виступатимуть в серії денних концертів у супроводі симфонічних і камерних оркестрів. Я дуже радий, що в цьому році одним з колективів, які будуть супроводжувати ці виступи, стануть "Віртуози Києва". Оркестр вже не раз співпрацював з Європейським фондом підтримки культури, але на Мальту він приїде вперше", - розповів Президент фонду Костянтин Ішханов.

Мальтійська академія класичної музики, в звітних концертах якої виступить київський оркестр, складається з чотирьох факультетів: фортепіано, струнні, духові та вокал. За традицією для участі в академії в столиці Мальти приїдуть музиканти з усього світу, які бажають підвищити свою майстерність. Педагогами у цьому році стануть Максим Венгеров (Монако), Ана Чумаченко (Італія), Бернд Гетцке (Німеччина), Борис Кушнір (Австрія), Давиде Алогна (Італія), Григорій Грузман (Німеччина), Сергій Догадін (Росія), Захар Брон (Росія), Віра Каменєва (Росія), Михайло Хохлов (Росія) і багато інших.

Крім студентів академії, у концертах візьмуть участь і відомі солісти. У супроводі "Віртуозів Києва" кращі учні академії вийдуть на сцену разом зі Ритою Д'Арканджело (флейта, Італія), солістом Московської філармонії Олександром Рамом (віолончель, Росія), Маріо Стефано Пьетродаркі (бандонеон, Італія), запрошеним солістом Ла Скала Давида Алонья (скрипка, Італія). Місце за диригентським пультом займе головний диригент і художній керівник Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України Володимир Сіренко.

Для студентів Мальтійської академії класичної музики участь в освітній програмі і концертах - це відмінна можливість поєднати навчання в авторитетних педагогів з культурним відпочинком. Всі учні можуть вільно відвідувати головні концерти фестивалю InClassica. Фестиваль, як і академія, триватиме три тижні (17 квітня-11 травня), під час яких публіка почує найвідоміших представників класичної сцени - Григорія Соколова, Готьє Капюсона, Деніела Хоупа, Дениса Мацуєва, Данила Лозаковіча, Марти Аргерих, Анни Тіфу, Андрія Гугніна, Рудольфа Бухбіндера, Дениса Кожухіна, Леонарда Шрайбера, Сергія Догадіна тощо.

Концерти фестивалю InClassica будуть супроводжувати Єрусалимський симфонічний оркестр, Російський національний оркестр, Мальтійський філармонічний і молодіжний оркестри, Королівський філармонічний оркестр (Англія), Королівський філармонічний оркестр Льєжа (Бельгія), Державний симфонічний оркестр Вірменії, Німецький державний філармонічний оркестр Рейнланд-Пфальца.

Крім концертів, всі гості фестивалю, а також учні Мальтійської академії класичної музики зможуть стати учасниками круглих столів, дискусій та просвітницьких лекцій, спікерами на яких виступлять Марта Аргеріх, Рудольф Бухбіндер, Стелла Чен, Деніел Хоуп, Кіт Армстронг та інші відомі музиканти.

Ще одним представником України на Мальтійській академії класичної музики стане відомий піаніст Вадим Холоденко: він виступить з майстер-класами, а також розділить сцену разом з учнями в підсумкових концертах академії. Художній керівник і головний диригент "Віртуозів Києва" Дмитро Яблонський також візьме участь і в самому фестивалі InClassica (він встане за пульт Єрусалимського симфонічного оркестру), і в академії музики, де буде вести заняття по віолончелі.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу