kostyuk-ta-sche-22-tenisistki-proydut-dvotizhneviy-karantin-cherez-kovidnogo-pasazhira-v-litaku

Костюк та ще 22 тенісистки пройдуть двотижневий карантин через ковідного пасажира в літаку

 • 15111 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Третя ракетка України Марта Костюк пройде 14-денний карантин після переліт в літаку із Абу-Дабі в Австралію, де пройде розіграш основної сітки "AUS Open", передає УНН з посиланням на Twitter Костюк та сайт "Великого тенісу України".

23 гравця цього рейсу в тому числі Костюк та її спаринг-парнерша іспанка Паула Бадоза, виявилися серед гравців, які летіли на рейсі з Абу-Дабі, один з пасажирів (не гравець) якого здав позитивний тест на коронавірус. Вони повинні будуть залишатися в своїх номерах в готелі і не зможуть виїжджати на тренування.

"Ми не можемо боротися за те, щоб нас випустили. На це ніколи не піде уряд. Ми можемо виразити свою точку зору, наприклад, щоб інші гравці теж пішли на карантин, щоб не було такої нечесної ситуації , коли ми залишаємося на карантині, а інші можуть тренуватися. Але ця ініціатива повинна виходити саме від цих гравців, а не від нас. Мені здається, що на інших рейсах ще можливі позитивні тести. На даний момент особисто я ще не отримала результат свого тесту і знаю, що багато інших тенісистів з цього рейсу теж чекають свої результати.

Якщо вони залишають нас на карантині, то у нас повинні бути тоді більш комфортні умови. Наприклад, у нас тут не дуже хороший "wi-fi", у деяких я знаю, що його взагалі немає. По-перше, і так просидіти так весь карантин, це якесь катування, а по-друге, ми не зможемо чисто фізично зателефонувати нашим тренерам з фізпідготовки, щоб отримати завдання і тренуватися в номері. Нам потрібно дати бігові доріжки в номер або велосипед, який можна було спочатку попросити. Я цього не зробила тоді, тому що не розраховувала, що буду весь час сидіти в номері, і він був мені не потрібен. Коли ми вийдемо з карантину, організаторам варто дати нам пріоритет на тренування перед першим турніром. Щоб у нас було більше можливості підготуватися, хоча, звичайно, всі розуміють, що за пару днів зробити це буде практично неможливо", - розповіла Костюк порталу "Великий теніс".

Додамо також, згідно з протоколом безпеки в Австралії через пандемію коронавірусу всі приїжджі повинні проходити двотижневий карантин, але учасники "Australian Open" отримали виняток у вигляді п'яти годин на день, які можна провести за межами номерів (2 години - тренування на корті, 2 години - заняття фітнесом, 1 година - щоб поїсти).

Українські Національні Новини

Спорт